Afkickcentrum Antwerpen door Healthy Life Education center

Healthy Life Education: coaching bij verslaving, herstel, stress en burn out om je leven terug in balans te helpen.
Afkickcentrum Antwerpen

Afkickcentrum Antwerpen

Verslavingszorg door Healthy Life Education center uit Antwerpen. Onze aanpak verschilt van anderen. Wij peilen naar de oorzaken, praten over de gevolgen, geven je inzicht en reiken je tools aan om succesvol te kunnen afkicken van je verslaving. Ontdek ons basis ambulant traject en voor een residentiële behandeling onze zusterpartner, afkickkliniek in Zuid-Afrika.

Maak een afspraak

Wat is een afkickcentrum?

Een afkickcentrum behandelde in de beginjaren van de verslavingszorg veeleer de ontwenningsverschijnselen van een verslaving. Heden ten dage is een afkickcentrum een instelling voor verslavingszorg dat mensen kan helpen die problemen hebben door/met alcohol of andere drugs.

Afkickcentrum, ambulante behandeling

Stoppen met verslavende middelen

Een afkickcentrum is een instelling gericht op het stoppen met verslavende middelen. Dit betreft bijvoorbeeld gebruik van alcohol of andere drugs zoals cocaïne.

Bij Healthy Life Education peilen we naar de oorzaken van verslaving, praten we over de gevolgen en reiken we je de tools aan zodat je succesvol kan zijn bij stoppen met coke en stoppen met alcohol. Geef jezelf de kans om je verslaving te beëindigen. Ontdek onze ambulante behandeling!

Afkickkliniek, residentiële behandeling

Afkickkliniek in Zuid-Afrika

Healthy Life Education voorziet ook in een residentiële behandeling en in dit verband werken we samen met een gerenommeerde afkickkliniek in Zuid-Afrika, onze zusterpartner aldaar.

Geef jezelf de kans om je verslaving te beëindigen. Ontdek de afkickkliniek in Zuid-Afrika!

Verslavingszorg door Healthy Life Education

Onze aanpak verschilt van anderen, ontdek de verslavingszorg diensten van Healthy Life Education, een verslavingskliniek, afkickcentrum in Antwerpen, België.

Stoppen met alcohol

Afkickcentrum Antwerpen

De beslissing nemen om te stoppen met drinken is de eerste stap op weg naar herstel. Het is ook de belangrijkste stap. Hulp bij alcoholverslaving vragen is geen schande en niet zwak, het is slim en moedig. Zodra iemand toegeeft te worstelen met een alcoholverslaving is het de enige manier om verder te gaan en een passende behandeling te volgen. Onze verslavingskliniek helpt je hierbij.

Stoppen met alcohol

Stoppen met coke

Afkickcentrum Antwerpen

Stoppen met cocaïne, ook wel 'coke' genoemd, is een van de meest verslavende illegale middelen die er zijn. Vanwege de zeer verslavende neigingen kan het verminderen van de consumptie of het stoppen met coke een hele uitdaging zijn. Stoppen met cocaïne is moeilijk om te voltooien, maar het is een must als men streeft naar kwaliteit van het leven op lange termijn.

Stoppen met coke

Nazorg bij verslaving

Afkickcentrum Antwerpen

Healthy Life Education zorgt ervoor dat de stress voor cliënten en hun familie verlicht wordt. We werken op een continuüm van zorg. Dit wil zeggen dat we de behandeling op alle niveaus coördineren, ook in de onderhoudsfase: de nazorg. De nazorg bij een verslaving gaat over het behoud en de voortzetting van duurzaam herstel. We maken een plan om de vooruitgang van het individu te beschermen en voort te zetten.

Nazorg bij verslaving

Gezinstherapie

Afkickcentrum Antwerpen

Gezinssystemen ontwikkelen zich steeds op een unieke manier, waar elk individu in het gezin een bepaalde manier ontwikkelt om met elkaar om te gaan. Deze patronen worden verstoord indien een persoon binnen het gezin een verslaving ontwikkelt. De manier waarop het gezin als eenheid werkte, zal volledig over de boeg worden gegooid. Bij het herstelproces van een verslaving is het belangrijk om het hele gezin te betrekken.

Gezinstherapie

Ambulante behandeling

Afkickcentrum Antwerpen

Onze ambulante behandeling maakt gebruik van de meest efficiënte technieken en voorziet tevens in gezinstherapie. Wij hebben ook aandacht voor sport en andere zinvolle plezierige gezond makende activiteiten. De behandelingen vinden zowel binnen als buiten plaats. Elk actieplan wordt met passie, kennis en rekening houdend met ieders persoonlijkheid opgesteld.

Ambulante behandeling

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Afkickcentrum Antwerpen

De meeste mensen die hulp zoeken bij alcoholverslaving en drugsverslaving, kiezen ervoor om dit alleen te delen met hun naasten. Ze streven naar volledige privacy en discretie, en dat is niet altijd mogelijk als je kiest voor lokale behandeling. Afkicken in het afkickcentrum van Zuid-Afrika betekent dat je weg bent van collega's en vrienden. Je hoeft de reden van je reis naar een ander land niet bekend te maken en kunt je behandeling zonder nieuwsgierige blikken en vragen uitvoeren.

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Veelgestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over afkickcentrums en hoe wij bij Healthy Life Education ermee omgaan.

Hoe duur is een afkickcentrum?

Dit hangt af van de behandeling die je kiest. Bij een ambulante behandeling in een afkickcentrum (geen overnachting en open) zal het bedrag meestal bepaald worden aan de hand van het aantal uren/sessies die je volgt. Bij een residentiële behandeling in een afkickcentrum (met overnachting en gesloten) zal het bedrag bepaald worden aan de hand van de duurtijd van de opname.

Hoe krijg je iemand van de drugs?

In een afkickcentrum schept de counselor (behandelaar) de voorwaarden. Hij tracht verander taal op te wekken en afstand te creëren tussen de nadelen van nu en de voordelen van straks. De antwoorden dienen echter uit te gaan van de herstellende verslaafde.

Hoe kom je in een afkickcentrum?

Het initiatief om behandeld te worden in een afkickcentrum gaat meestal uit van de hulpbehoevende persoon dan wel zijn naasten.

Healthy Life Education connecting people

Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt en dapper genoeg om het te vragen.

Love yourself first, and everything else falls in place. You really have to love yourself to get anything done in this world.

Lucille Ball