Wat is een verslaving? Ontdek Healthy Life Education

Healthy Life Education: coaching bij verslaving, herstel, stress en burn out om je leven terug in balans te helpen.
Wat is nu een verslaving?

Verslavingen

Wat is nu eigenlijk een drugsverslaving? Waar begint het en kan het verholpen worden? Healthy Life Education geeft een woordje uitleg.

Maak een afspraak

Wat is een verslaving?

Wat is een drugsverslaving, coke- of alcoholverslaving en wat doet het met ons brein?

Drugpreventie

Drugpreventie is een absolute must. Verslaving aan drugs , inclusief alcohol zorgt voor destructieve gevolgen zowel op privé als werkgebied. De dreiging van drugsmisbruik verplettert langzaam en gestaag een hele generatie. Het is een van de grootste uitdagingen waarmee onze huidige samenleving wordt geconfronteerd.

Drugpreventie

Wat is een drugsverslaving

Een drugsverslaving ontstaat door de regelmatige inname van verslavende substanties zoals drugs of alcohol. Dit is meestal een vrije keuze, die uiteindelijk een dwangmatige gewoonte wordt zodat je jouw gedrag niet meer onder controle hebt. Dit heeft destructieve gevolgen.

Wat is een drugsverslaving

Verslaving en het brein

Een verslaving heeft een grote impact op het brein. De hersenwerking wordt belemmerd. Hierbij speelt de prefrontale cortex de grootste rol. De prefrontale cortex bevindt zich net achter het voorhoofd, en verzorgt vele belangrijke processen die we dagelijks nodig hebben. Deze processen omvatten besluitvorming, zelfcontrole, oordeel, redenering en planning.

Verslaving en het brein

Wil je meer weten over verslavingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Healthy Life Education connecting people

Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt en dapper genoeg om het te vragen.

Love yourself first, and everything else falls in place. You really have to love yourself to get anything done in this world.

Lucille Ball