Stoppen met coke, het kan - Healthy Life Education center

Healthy Life Education: coaching bij verslaving, herstel, stress en burn out om je leven terug in balans te helpen.
Stoppen met coke

Stoppen met coke

Stoppen met coke vereist eerlijkheid, openheid van geest en bereidwilligheid. Coke is één van de meest verslavende middelen vandaar dat stoppen met coke een hele uitdaging kan zijn. Wij peilen naar de oorzaken, praten over de gevolgen, geven je inzichten en reiken je tools aan om succesvol te stoppen met coke.

Maak een afspraak

Stoppen met coke

Voor wie?

✅ Bent u gelet op uw functie gesteld op discretie?
✅ Heeft u een middelenverslaving?
✅ Heeft u reeds mislukte pogingen om te minderen of te stoppen achter de rug?
✅ Gebruikt u vaker en in grotere hoeveelheden dan gepland?
✅ Schiet u meer en meer tekort thuis en op het werk met alle problemen van dien?
✅ Wenst u een professionele ondersteuning?

Waarom Healthy Life Education?

✅ Professionele, discrete en deskundige begeleiding
✅ Luisterend, geduldig, aanmoedigend, niet veroordelend
✅ Persoonlijk – 1 op 1, geen groepstherapie
✅ Behandelplan op maat
✅ Tijdens en buiten de kantooruren in de avond en zaterdag ochtend
✅ Bij ons op kantoor of bij u ter plaatse
✅ U hoeft niet te stoppen met werken en blijft in uw vertrouwde omgeving
✅ Boeiende activiteiten, met o.a sport, yoga & mindfulness meditatie
✅ Familie kan betrokken worden

Wat doet coke met je gedrag?

Cocaïne of ook coke genoemd, is een harddrug, een witte poederachtige stof die invloed heeft op het centrale zenuwstelsel van het lichaam. Deze stof produceert energie en euforische gevoelens in een individu. Cocaïne wordt gesnoven, gerookt of geïnjecteerd als water oplossing. Hoewel het algemeen geweten en erkend is dat coke een heel verslavende drug is, zijn duizenden er nog steeds toe aangetrokken.

Effecten van cocaïne op de mens

Dopamine kunnen we associëren met trek, plezier en beloning. Omdat het centrale zenuwstelsel beïnvloed wordt door cocaïne, zijn er negatieve effecten aan verbonden. Cocaïneverslaving kan zorgen voor veranderingen in de genetica in de hersencellen, zenuwcellen en eiwitten. Lees meer over de effecten van drugs op het brein. Andere effecten omvatten:

 • Spraakzaamheid

 • Opwinding

 • Alertheid

 • Ongerustheid

 • Te veel zelfvertrouwen

Hoe cocaïne gebruikt wordt, bepaald de potentie en duur van de effecten. Snuiven zorgt voor effecten die 15-30 minuten duren. Het roken of injecteren van cocaïne zorgt voor effecten die 5-10 minuten duren, maar iets intenser zijn dan het snuiven. Echter vormt het injecteren van cocaïne een grotere kans op overdosis.

Wat is een cocaïneverslaving?

Cocaïne is een zeer verslavende drug, maar een verslaving is moeilijk te herkennen. Ook bij cocaïne worden symptomen als het steeds verlangen naar de drug, en het negeren van de negatieve gevolgen, gekoppeld aan een cocaïneverslaving. Cocaïneverslaving is zowel psychologische als fysiek.

Het moeilijkste aan een cocaïneverslaving is de psychologische verslaving. Indien een individu frequent cocaïne gaat gebruiken, zal hij er afhankelijk van worden. Dit wil zeggen dat het individu voelt dat hij cocaïne zal nodig hebben om zich normaal te voelen. Na een tijd ontstaat er ook een tolerantie, men zal steeds meer nodig hebben van de drug om hetzelfde effect te bereiken. Zodra er een afhankelijkheid is ontstaan, zal er een tolerantie ontstaan ​​en zullen ontwenningsverschijnselen optreden bij het stoppen met cocaïne.

Stoppen met coke is vaak moeilijk bij een cocaïneverslaving. De hersenen zijn het nieuwe, abnormaal hoge niveau van dopamine gewend omdat het beloningssysteem in de hersenen helemaal geherprogrammeerd is door de drug.

Cocaïne en andere drugs

Veel mensen die experimenteren met cocaïne doen dat meestal in omgevingen waar andere middelen worden gebruikt. Om deze reden kunnen veel mensen met een cocaïneverslaving ook afhankelijk zijn van andere middelen, zoals alcohol of marihuana. Dit staat bekend als polydrugsgebruik en is bijzonder gevaarlijk, omdat het risico op een fatale overdosis verhoogt.

Cocaïne en alcohol worden vaak samen gebruikt, tot het punt waarop alcohol een trigger kan zijn voor herstellende cocaïnegebruikers, vaak heb je zin in coke na alcohol. Om deze reden is het belangrijk om u tijdens het herstel van alle drugs (alcohol is een drug ) te onthouden. Lees hier meer over stoppen met alcohol. Amerikaanse studies hebben tevens bewezen dat alcohol de hunkering naar cocaïne enorm doet stijgen. De exacte reden hiervan is nog niet wetenschappelijk gekend, maar alcohol drinken kan remmingen verminderen en leiden tot de gevoelens van beloning die bekend zijn bij mensen met een stoornis in het gebruik van middelen, waardoor mogelijk het verlangen naar hun Drug of Choice (D.O.C.) toeneemt. We verwijzen naar dit fenomeen als terugval die door alcohol te drinken wordt teweeggebracht.

Waarom stoppen met coke?

Zonder het cocaïnegebruik te stoppen, is de kans groot dat er zich een verslaving ontwikkelt, met de algemeen ervaren negatieve associaties. Van lichamelijke gezondheidsproblemen, gericht op hartfuncties, tot geestelijke gezondheidsproblemen, die samenhangen met depressie en angst, zijn er ernstige risico's verbonden aan zelfs kortdurende cocaïneconsumptie. Veel mensen die cocaïne misbruiken, zullen moeite hebben om de ernst van hun realiteit te begrijpen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit leven niet door hoeft te gaan. Stoppen met coke is mogelijk met professionele begeleiding en de wil tot herstel.

De gevaren van een cocaïneverslaving

Voortdurend cocaïnegebruik kan aanzienlijke fysieke en psychologische schade veroorzaken of zoals men wel meer zegt, "coke maakt je kapot". Toch is de grootste zorg de hoge kans op het ontwikkelen van een verslaving. Aangezien cocaïne een zeer verslavende drug is, is een verslaving voor de meerderheid van de personen die het misbruiken zeer waarschijnlijk het gevolg.

Er zijn veel gevaren van aanhoudend cocaïnegebruik, met een sterke focus op cognitieve functies en geestelijke gezondheid. Het ontwikkelen van een verslaving van welke aard dan ook kan een grote uitdaging zijn voor de geestelijke gezondheid van een persoon. De gevoeligheid voor depressie, angst, paranoia en stemmingsstoornissen is hoog. Door dit echter te combineren met het gebruik van cocaïne, kan de gevoeligheid verdrievoudigen, wat aanzienlijke cognitieve aanpassingen tot gevolg heeft. Hier zullen coke gebruikers veranderingen ervaren in hun stemming, gedrag, vooruitzichten, associaties, acties en beslissingen. Door deze veranderingen zal de kwaliteit van het leven van een gebruiker dalen, met financiële en juridische problemen, gezondheidsproblemen, jobverlies en verbroken relaties tot gevolg. Een coke verslaving kan een groot effect hebben op de mensen om je heen, dus koppel of gezinstherapie kunnen ook helpen. Stoppen met coke is noodzakelijk wil je een gezond leven leiden.

Kan je zomaar stoppen met coke?

Met dit in gedachten is het belangrijk dat u begrijpt dat herstel een verbintenis op lange termijn zal zijn. Het is echter een waardevolle verbintenis om na te streven, door een leven zonder cocaïne te leiden. Stoppen met coke of verminderen met het gebruik is moeilijk, omdat de zeer verslavende substantie cocaïne de hersenen aanzienlijk stimuleert. Zodra het is geconsumeerd, zelfs voor de korte termijn, wordt dopamine geproduceerd, een sterke chemische stof die trek, gelukzaligheid en energie beïnvloedt. Helaas kan dit niveau van dopamine niet organisch in het lichaam worden geproduceerd.

Met dit in gedachten, aangezien cocaïne een kortlevende drug is, die ook de instandhouding van dopamine in de hersenen blokkeert, zullen gebruikers de drug blijven misbruiken om die gelijkaardige gevoelens van geluk te bereiken. Hoewel het een stimulerend middel is dat langdurige aanpassingen in de hersenen stimuleert, is het een deprimerend middel dat het organische geluk niveau afschrikt. Als gevolg hiervan moet voortdurend cocaïnegebruik plaatsvinden om negatieve, deprimerende gevoelens, herinneringen en ervaringen te blokkeren. Dit is hoe cocaïneverslaving zich op de lange termijn ontwikkelt, waardoor het erg moeilijk wordt om met de consumptie te stoppen.

Hoe lang duurt afkicken van coke?

Hoe stop je op lange termijn met het gebruik van cocaïne? Dit zijn twee veel gestelde vragen die we krijgen. Het is belangrijk op te merken dat revalidatie helaas enige tijd kan duren, vooral gezien de psychologische impact van cocaïnemisbruik. Herstel van een verslaving is een lange termijn inzet. Een eerste herstel kan echter worden bereikt door middel van een revalidatieprogramma op maat opgesteld door Healthy Life Education.

De meest effectieve stap om te stoppen met coke is beginnen met de erkenning van uw probleem. We begrijpen dat deze stap een uitdaging zal zijn, vooral als je worstelt met ontkenning of de vertroebelde effecten van verslaving. Het is echter een must om te identificeren dat een ongezonde gewoonte aanwezig is. Stoppen met coke kan indien je bereid bent om te herstellen en wij helpen je graag bij je revalidatie om dat doel te bereiken!

Stoppen met coke - hulp bij een cocaïneverslaving

De beslissing nemen om hulp bij cocaïneverslaving te vragen is de eerste stap op weg naar herstel. Het is ook de belangrijkste stap. Hulp bij een cocaïneverslaving vragen is geen schande en niet zwak, het is slim en moedig. Zodra iemand toegeeft te worstelen met een cocaïneverslaving is het de enige manier om verder te gaan en een passende behandeling te volgen om te stoppen met coke.

Ambulante behandeling

Deze vorm van behandeling wordt het meest aanbevolen voor personen met cocaïnegebruiksstoornissen en stelt hen in staat om thuis of in een veilige omgeving te wonen terwijl ze naar ons komen voor een behandeling, inclusief individuele en/of groepstherapie.

Een ambulante behandeling van een cocaïneverslaving kan in intensiteit variëren, zodat hulpbehoevenden één, twee of meerdere uren per week voor behandeling kunnen langskomen. De behandeling kan een aantal maanden duren en de intensiteit van de behandeling kan worden afgebouwd nadat vooruitgang is geboekt. De intensiteit van de benodigde behandeling wordt individueel bepaald. Maak vandaag nog een afspraak om te stoppen met coke.

Afkicken in Zuid-Afrika

Dit traject bij onze zuster partner van de afkickkliniek in Zuid-Afrika duurt minstens 2 maanden in een rustige omgeving waar psychosociale ondersteuning, medicamenteuze behandeling en andere mogelijkheden beschikbaar zijn. Deze behandelingsoptie wordt vaak aanbevolen voor zware cocaïnegebruikers die meerdere stoornissen in het middelengebruik hebben, naast psychische stoornissen of andere gezondheidsproblemen. Dit traject voor de langere termijn kan hulpbehoevenden helpen stabiliteit en steun te krijgen voordat ze terugkeren naar hun gemeenschap.

Behandelingen die effectief zijn

Bij Healthy Life Education voorzien we in 2 soorten van behandeling en gebruiken we technieken die effectief zijn. Of je nu voor een ambulant traject bij Healthy Life Education in België kiest of voor een residentiële behandeling bij onze zuster partner met een afkickkliniek in Zuid-Afrika, adviseren we je absoluut een behandeling in nazorg te volgen bij ons in het kader van een terugvalpreventie. Herstellen is volharden, velen denken dat ze na een korte tijd niet meer gefocust moeten zijn, met alle negatieve gevolgen van dien. Herval loert spijtig genoeg altijd om de hoek en nazorg is dan ook aangewezen.

Veelgestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over stoppen met coke en hoe wij bij Healthy Life Education ermee omgaan.

Waarom stoppen met coke?

Zonder het cocaïnegebruik te stoppen, is de kans groot dat er zich een verslaving ontwikkelt, met de algemeen ervaren negatieve associaties. Van lichamelijke gezondheidsproblemen, gericht op hartfuncties, tot geestelijke gezondheidsproblemen, die samenhangen met depressie en angst, zijn er ernstige risico's verbonden aan zelfs kortdurende cocaïneconsumptie. Veel mensen die cocaïne misbruiken, zullen moeite hebben om de ernst van hun realiteit te begrijpen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit leven niet door hoeft te gaan. Stoppen met coke is mogelijk met professionele begeleiding en de wil tot herstel.

Kan je zelf stoppen met coke?

Hoe stop je op lange termijn met het gebruik van cocaïne? Dit zijn twee veel gestelde vragen. Het is belangrijk op te merken dat revalidatie helaas enige tijd kan duren, vooral gezien de psychologische impact van cocaïnemisbruik. Herstel van een verslaving is een lange termijn inzet.

Zonder hulp stoppen met coke kan, maar hulp vragen is geen overbodige luxe gelet op de vele destructieve gevolgen van een coke verslaving, die meestal zeer hardnekkig zijn. Maak het niet zwaarder dan het al is, met twee een steen verplaatsen is makkelijker dan het alleen te doen.

Hoe moeilijk is afkicken van coke?

Afkicken van coke is niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. De volgende effecten kunnen optreden: depressies, angsten, schuldgevoelens, onrustigheid, maar ook terug trek in het middel; helaas.

Stoppen met coke of verminderen met het gebruik is moeilijk, omdat de zeer verslavende substantie cocaïne de hersenen aanzienlijk stimuleert. Zodra het is geconsumeerd, zelfs voor de korte termijn, wordt dopamine geproduceerd, een sterke chemische stof die trek, gelukzaligheid en energie beïnvloedt. Helaas kan dit niveau van dopamine niet organisch in het lichaam worden geproduceerd.

Met dit in gedachten, aangezien cocaïne een kortlevende drug is, die ook de instandhouding van dopamine in de hersenen blokkeert, zullen gebruikers de drug blijven misbruiken om die gelijkaardige gevoelens van geluk te bereiken. Hoewel het een stimulerend middel is dat langdurige aanpassingen in de hersenen stimuleert, is het een deprimerend middel dat het organische geluk niveau afschrikt. Als gevolg hiervan moet voortdurend cocaïnegebruik plaatsvinden om negatieve, deprimerende gevoelens, herinneringen en ervaringen te blokkeren. Dit is hoe cocaïneverslaving zich op de lange termijn ontwikkelt, waardoor het erg moeilijk wordt om met de consumptie te stoppen.

Wat doet coke met je gezicht?

De volgende effecten kunnen optreden: tandenknarsen met ernstige slijtage van het gebit; een strak gezicht; wijde pupillen, irritatie van de ogen; druipneus, bloedneus, mogelijke perforatie van het tussenschot van de neus.

Wat zijn de bijwerkingen van cocaïne?

Omdat cocaïne een stimulerend middel is, kan het verschillende korte- en langetermijneffecten hebben op zowel lichaam als geest. De kortetermijneffecten van het medicijn beginnen vaak direct na gebruik en verdwijnen binnen een half uur. Roken of het injecteren van cocaïne leidt tot een snelle, sterke high die wel tien minuten aanhoudt. Omgekeerd leidt het snuiven van cocaïne tot een langzamere, zwakkere high die tot 30 minuten aanhoudt.

Cocaïne bijwerkingen op de korte termijn

Cocaïne bijwerkingen op de korte termijn op de hersenen zijn:

 • Alertheid

 • Euforie

 • Energieke gevoelens

 • Extreme gevoeligheid voor zicht, geluid en aanraking

 • Prikkelbaarheid

 • Paranoia

 • Rusteloosheid

Cocaïne bijwerkingen op korte termijn op het lichaam zijn onder meer:

 • Vernauwde bloedvaten

 • Grote pupillen

 • Misselijkheid

 • Verhoogde lichaamstemperatuur

 • Verhoogde bloeddruk

 • Snelle hartslag

 • Onregelmatige hartslag

 • Trillingen

 • Spiertrekkingen

Sommige fysieke effecten van cocaïne kunnen leiden tot medische noodgevallen, zoals:

 • Hartaanval

 • Gescheurde slagaders

 • Miskraam

 • Epileptische aanvallen

 • Hartinfarct

Cocaïne bijwerkingen op lange termijn

Naast gezondheidseffecten op korte termijn kan cocaïne ook gezondheidsproblemen op de lange termijn veroorzaken. Deze kunnen op lange termijn zowel fysiek als psychologisch van aard zijn.

Langdurige lichamelijke gezondheidseffecten kunnen zijn:

 • Permanente schade aan bloedvaten

 • Hoge bloeddruk

 • Lever schade

 • Nierproblemen

 • Ondervoeding

 • Ernstig tandbederf

 • Seksuele problemen, waaronder onvruchtbaarheid bij zowel mannen als vrouwen

Langdurige psychologische effecten kunnen zijn: 

 • Paranoia

 • Ernstige depressie

 • Spanning

 • Agressie

 • Psychose en hallucinaties

 • Prikkelbaarheid

 • Verwarring en desoriëntatie

Langdurig cocaïnegebruik beïnvloedt ook de algemene cognitieve vaardigheden, waaronder: 

 • Aandacht

 • Impuls controle

 • Geheugen

 • Besluitvorming

 • Motor functie

De langetermijneffecten kunnen ook variëren, afhankelijk van hoe de persoon cocaïne misbruikt.

Wat zijn de voordelen van stoppen met coke?

Cocaïneverslaving zal je lichaam vernietigen, je emotionele regulatie ontnemen en je mentale gezondheid verpesten. Langdurig misbruik van cocaïne zal leiden tot blijvende problemen en zal je algehele gezondheid op de lange termijn - mogelijk permanent - beïnvloeden. Als je besluit om in behandeling te gaan, krijg je de kans om je gezondheid weer op de rails te krijgen. Je ondervindt misschien nog geen ernstige gezondheidsgerelateerde problemen, maar hoe langer je cocaïne gebruikt, hoe meer risico je loopt.

Familie en vrienden

Je bent misschien zo in ontkenning dat je denkt dat je verslaving je alleen maar pijn doet, en dat je vrienden en familieleden meer tijd aan zichzelf moeten besteden. De waarheid is dat je cocaïneverslaving iedereen kwetst die van je houdt, wat je ook denkt. Door te stoppen kun je de relaties met je dierbaren herstellen en dochter, zoon, ouder, broer of zus, echtgenoot of vriend worden die je altijd al had moeten zijn.

 Reputatie en zelfrespect

Actieve verslaving vernietigt het gevoel van eigenwaarde, en als je je slecht voelt over jezelf en geen gevoel van eigenwaarde hebt, is de kans groter dat je jezelf nog meer beschadigt. Zelfvernietigend gedrag zal je reputatie ruïneren. Mensen zullen je niet vertrouwen of op je vertrouwen en ze zullen eraan gewend raken niets meer dan teleurgesteld te zijn. De enige manier om een ​​beschadigde reputatie weer op te bouwen en zelfrespect op te bouwen, is door nuchter te worden en een leven te leiden van herstel van verslaving.

Persoonlijke doelen

Je hebt na verloop van tijd waarschijnlijk geen andere persoonlijke doelen meer dan cocaïne krijgen, cocaïne gebruiken en meer cocaïne krijgen. Als je eenmaal nuchter bent, zul je je realiseren dat je echte doelen hebt - en niet alleen dat, maar je zult ze ook echt kunnen bereiken. Wat je doelen ook zijn, je zult ze kunnen waarmaken als je eenmaal clean en nuchter bent en blijft.

Financiële zekerheid.

Cocaïne staat bekend als extreem duur. Dat is omdat het zo is. Cocaïneverslaving leidt tot schulden en voortdurende financiële onzekerheid. Financiële malaise geeft op zich nog meer problemen ….

Jouw vrijheid

Cocaïne is een illegale stof en als je wordt betrapt met deze drug in je bezit, wordt je opgesloten - geen uitzonderingen. Helaas heeft het rechtssysteem zelden medelijden met cocaïneverslaafden en stopt ze hen in de verslavingszorg (zelfs als ze het hard nodig hebben). Naast je letterlijke vrijheid, zal verslaving je het vermogen ontnemen om je eigen beslissingen te nemen. Je verliest je vrijheid in elke zin van het woord. Herstel stelt je in staat om je leven terug op te eisen.

Kwaliteit van het leven

Degenen die worstelen met een cocaïneverslaving leven in een constante staat van pijn en angst. Angst om de volgende oplossing te krijgen in combinatie met constante fysieke, emotionele en mentale pijn. Je realiseert je misschien niet eens in hoeveel onrust je dagelijks verkeert totdat je nuchter wordt en je kwaliteit van leven begint te verbeteren.

Je eigen potentieel

Je bent je er waarschijnlijk niet van bewust dat je enig potentieel hebt. Misschien voel je je een verspilling van ruimte - alsof je niet eens een betere kwaliteit van leven verdient. Je doet maar. Als je eenmaal nuchter bent en een programma voor het herstel van cocaïneverslaving aangaat, begin je je ware potentieel aan te boren. Je leert wie je bent en waartoe je in staat bent, en je zult versteld staan ​​van wat je kunt bereiken. Helaas zul je nooit je potentieel benutten als je cocaïne blijft gebruiken.

Je toekomst

Je verdient een betere kwaliteit van leven en je verdient een eerlijke kans op een vervulde toekomst. Als je cocaïne blijft gebruiken, graaf je jezelf in een dieper en dieper gat; interpersoonlijke gevolgen zullen zich om je heen blijven opstapelen, waardoor het overwinnen van je verslaving nog onoverwinnelijker lijkt. Er is geen beter moment om in je toekomst te investeren dan nu.

Healthy Life Education connecting people

Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt en dapper genoeg om het te vragen.

A journey of a thousand miles begins with a single step.

Lao Tzu