Gezinstherapie en verslavingszorg bij Healthy Life Education

Healthy Life Education: coaching bij verslaving, herstel, stress en burn out om je leven terug in balans te helpen.

Gezinstherapie bij verslaving, verslavingszorg en het gezin

Waarom gezinstherapie bij verslaving? Gezinssystemen ontwikkelen zich steeds op een unieke manier, waar elk individu in het gezin een bepaalde manier ontwikkelt om met elkaar om te gaan. Deze patronen worden verstoord indien een persoon binnen het gezin een verslaving ontwikkelt. De manier waarop het gezin als eenheid werkte, zal volledig over de boeg worden gegooid. Bij het herstelproces van een verslaving is het belangrijk om het hele gezin te betrekken. Bij Healthy Life Education wensen we in verslavingszorg nauw contact te hebben met de familieleden. Een verslaving is niet enkel moeilijk voor het individu in kwestie, maar ook voor de betrokkenen. Wij zijn toegewijd aan het verstrekken van uitgebreide zorg aan alle naasten en voorzien daarom in een apart programma gezinstherapie.

Het gezinstherapie programma in verslavingszorg

Gezinstherapie in verslavingszorg is cruciaal voor het alomvattend herstel. Als iemand in het gezin een verslaving ontwikkelt, zullen de andere gezinsleden ook anders gaan reageren. Dit kan zich uiten door middel van schuldgevoelens, en zich verantwoordelijk voelen voor de verslaving van het familielid. Ook kan het zich uiten in gevoelens van wrok, en de vinger wijzen naar het verslaafde familielid. In onze gezinstherapie in verslavingszorg pakken we de gebroken gezinsdynamiek grondig aan:

  • Inzichten verschaffen met betrekking tot verslaving

  • Gezonde grenzen stellen en behouden

  • Effectieve communicatie tussen de gezinsleden

  • Het ontwikkelen van effectieve en gezonde copingstrategieën

  • Behandelen van wrokgevoelens

  • Manieren waarop de familieleden kunnen ondersteunen

  • Activiteiten en aanvullende middelen gericht op herstel van de gezinsdynamiek

Gezinstherapie in nazorg bij verslaving

Waarom gezinstherapie in nazorg bij verslaving? De naasten van het verslaafde individu kunnen soms onterecht denken dat wanneer de behandeling beëindigd is, alles weer direct normaal zal zijn. Echter verloopt het ganse herstel over de volledige linie. Elk gezinslid is getroffen en zal zijn deel moeten doen om het herstelproces mee in goede banen te leiden. Daarom is het voor Healthy Life Education zo belangrijk om heel het gezin te betrekken. Onze prioriteit is de weg vrijmaken voor herstel, en op lange termijn voor iedere betrokkene. Healthy Life Education wil gezinnen zo goed mogelijk begeleiden in gezinstherapie.

Maak een afspraak

Healthy Life Education connecting people

Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt en dapper genoeg om het te vragen.

Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out...

Robbert Collier