Gezinstherapie en verslavingszorg bij Healthy Life Education

Bij een verslaving wordt iedereen in het gezin getroffen. Bij Healthy Life Education gezinstherapie betrekken en begeleiden we het hele gezin.

Gezinstherapie

Gezinssystemen ontwikkelen zich steeds op een unieke manier, waar elk individu in het gezin een bepaalde manier ontwikkelt om met elkaar om te gaan. Deze patronen worden verstoord indien een persoon binnen het gezin een verslaving ontwikkelt. De manier waarop het gezin als eenheid werkte, zal volledig over de boeg worden gegooid. Bij het herstelproces van een verslaving is het belangrijk om het hele gezin te betrekken. Bij Healthy Life Education wensen we nauw contact te hebben met de familieleden. Een verslaving is niet enkel moeilijk voor het individu in kwestie, maar ook voor de betrokkenen. Wij zijn toegewijd aan het verstrekken van uitgebreide zorg aan alle naasten en voorzien daarom in een apart programma gezinstherapie.

Het gezinstherapie programma

Gezinstherapie is cruciaal voor het alomvattend herstel. Als iemand in het gezin een verslaving ontwikkelt, zullen de andere gezinsleden ook anders gaan reageren. Dit kan zich uiten door middel van schuldgevoelens, en zich verantwoordelijk voelen voor de verslaving van het familielid. Ook kan het zich uiten in gevoelens van wrok, en de vinger wijzen naar het verslaafde familielid. In onze gezinstherapie pakken we de gebroken gezinsdynamiek grondig aan:

  • Gezonde grenzen stellen en behouden

  • Effectieve communicatie tussen de gezinsleden

  • Het ontwikkelen van effectieve en gezonde copingstrategieën

  • Behandelen van wrokgevoelens

  • Manieren waarop de familieleden kunnen ondersteunen

  • Activiteiten en aanvullende middelen gericht op herstel van de gezinsdynamiek

Verslaving en het gezin

De naasten van het verslaafde individu kunnen soms onterecht denken dat wanneer de behandeling beëindigd is, alles weer direct normaal zal zijn. Echter verloopt het volledige herstel over de volledige linie. Elk gezinslid is getroffen en zal zijn deel moeten doen om het herstelproces mee in goede banen te leiden. Daarom is het voor Healthy Life Education zo belangrijk om heel het gezin te betrekken. Onze prioriteit is de weg vrijmaken voor herstel, en op lange termijn voor iedere betrokkene. Healthy Life Education wil gezinnen zo goed mogelijk begeleiden.

Maak een afspraak

Healthy Life Education connecting people

Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt en dapper genoeg om het te vragen.

Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out...

Robbert Collier