Burn-out behandeling / burn-out coach - Healthy Life Education

Healthy Life Education: coaching bij verslaving, herstel, stress en burn out om je leven terug in balans te helpen.
Burn out coach of stresscoach nodig?

Burn-out behandeling

Heb je te maken met overmatige stress of een burn-out? Burn-out behandeling met een burn-out coach en stresscoach bij Healthy Life Education center helpt je vooruit met een uiterst persoonlijke aanpak.

Maak een afspraak

Burn-out behandeling / burn-out coach

Burn-out behandeling

Iedereen kampt met stress, en stress kan negatieve gevolgen hebben op de fysieke en vooral psychologische werking van een individu. Ook is iedereen kwetsbaar voor een burn-out. Bij een burn-out behandeling schakel je het best een burn-out coach of een stresscoach in om dit te voorkomen. Hiervoor kan je terecht bij Healthy Life Education. Wij zijn getraind in het helpen van mensen die kampen met overmatige stress en een burn-out. Dankzij een persoonlijke aanpak helpen we je uit het drijfzand met een burn-out behandeling die bij jou past. Wij zullen het duwtje in de rug zijn dat jij nodig hebt om weer zin te krijgen in het leven.

Wat is stress en wat is een burn-out?

Burn-out behandeling

Stress wordt gedefinieerd als een reactie van een individu (psychologisch, fysiek en gedragsmatig) wanneer er veel van hem wordt verwacht, maar er onvoldoende mogelijkheid is om aan deze eisen te voldoen. Na een tijd zorgt stress voor een slechte gezondheid, en kan het zelfs leiden tot een burn-out.

Wat is nu een burn-out? Een burn-out doet zich voor als alle stressfactoren zich ophopen, en uiteindelijk ondraaglijk worden. Je hebt het gevoel dat je fysiek en mentaal op bent, dat je kaars uitgebrand is.

Onze bijnieren maken adrenaline aan (we worden attent) en maken cortisol aan (we komen in opperste staat van paraatheid). Op een gegeven moment raken de bijnieren uitgeput van het voortdurend moeten aanmaken van hoge waardes van het stresshormoon cortisol en blijft de stress aanhouden zodat we spreken van chronische stress. De reserves zijn op en je krijgt een burn-out.

Gevolgen van stress en een burn-out

Burn-out behandeling

 • Slapeloosheid of overmatig slapen

 • Paniekaanvallen

 • Fysieke schade: hoge bloeddruk, onregelmatige hartslag, bloedstolsels

 • Onvruchtbaarheid

 • Stemmingswisselingen

 • Obsessief of compulsief gedrag

 • Middelenmisbruik (alcoholverslaving, cocaïne verslaving, drugs verslaving,...)

Hoe pak je een burn-out behandeling aan?

Burn-out behandeling

Er zijn 3 fases bij het herstellen van een burn-out bij een burn-out behandeling.

 • Fase 1: Begrijpen en accepteren van het hebben van een burn-out

 • Fase 2: Onderzoeken wat de oorzaken zijn

 • Fase 3: Oplossingen uitvoeren

Burn-out behandeling op maat wordt door onze burn-out coach voor je gemaakt , nadat hij/zij een juist beeld van je heeft en de oorzaken heeft onderzocht. Hoe sneller je hulp vraagt hoe spoediger je kan herstellen. Als het huis in brand staat wacht je ook niet totdat het is afgebrand!

Verband tussen burn-out behandeling en verslaving

Burn-out behandeling

Een van de gevolgen van overmatige stress of een burn-out is middelenmisbruik. Als iemand zo overweldigd is door alle druk die op hem wordt uitgeoefend, wordt er soms gegrepen naar zelfmedicatie door alcohol of drugs om de symptomen te onderdrukken. Deze twee middelen hebben van nature een verslavend karakter. Ze worden steeds minder effectief na een bepaalde periode, dus je wilt er altijd meer van. Wat begint als een vorm van escapisme, kan snel een verslaving worden. De symptomen van stress of een burn-out worden tijdelijk onderdrukt, maar worden niet opgelost.

Burn-out coach en stresscoach voor een burn-out behandeling

Burn-out behandeling

Herken je deze symptomen bij jezelf of een van je naasten? Burn-out coach of stresscoach in schakelen is dan een goed idee. Daar zijn wij bij Healthy Life Education in gespecialiseerd. De visie van onze burn-out coach is je:

 • Inzicht geven in je probleem

 • Leren om helpende gedachten te gebruiken

 • Leren hoe je terug kan ontspannen

 • Leren hoe je je kracht hervindt

Onze burn-out coach heeft als missie je te leren een goede balans te vinden. Hij ondersteunt je in je burn-out behandeling bij het aanleren van nieuw gedrag. Het is onontbeerlijk voor je mentaal en fysiek welzijn om een balans te hebben tussen een goed functionerend brein en je lichaam. Onze burn-out coach pakt samen met je het probleem aan en zorgt voor langetermijnoplossingen bij je burn-out behandeling!

Heb je nood aan een gesprek met een burn-out coach of stress coach? Contacteer ons voor een afspraak.

Healthy Life Education connecting people

Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt en dapper genoeg om het te vragen.

Just one small positive thought in the morning can change your whole day.

Dalai Lama