Cocaïneverslaving - Healthy Life Education center

Healthy Life Education: coaching bij verslaving, herstel, stress en burn out om je leven terug in balans te helpen.

Cocaïneverslaving

Cocaïneverslaving is een drugsverslaving die ontstaat door het herhaaldelijk innemen van cocaïne. Coke is één van de meest verslavende en schadelijke drugs. Verslaving kan snel ontstaan en moeilijk alleen en zonder professionele hulp te overwinnen zijn.

Cocaïneverslaving

Achtergrond van cocaïneverslaving

Cocaïne is een krachtige stimulans die afkomstig is van de cocaplant. Het wordt vaak gebruikt als partydrug en om energie en concentratie te verbeteren en het veroorzaakt een snelle en kortstondige high, gevolgd door een diepe dip.

Oorzaken van cocaïneverslaving

Cocaïneverslaving kan verschillende oorzaken hebben, waaronder nieuwsgierigheid, stress, groepsdruk en een verlangen naar sensatie. Veel mensen beginnen met het gebruiken van cocaïne als een manier om te ontspannen of om stress te verlichten, maar dit kan snel uit de hand lopen en leiden tot verslaving.

Symptomen van cocaïneverslaving

Fysieke symptomen van coke verslaving

Verhoogde hartslag, verhoogde bloeddruk, vernauwing bloedvaten, beven, misselijkheid, vermoeidheid, heesheid, chronische neusloop, neusbloeding, verminderde eetlust, seksuele disfunctie, verwijde pupillen.

Psychologische symptomen van coke verslaving

Angst, paranoia, depressie, hallucinaties, roekeloos gedrag, gebrek aan motivatie, breken met de realiteit, geen goed oordeel vellen, onverklaarbare veranderingen in persoonlijkheid, gewelddadige stemmingswisselingen, trek naar cocaïne.

Gedragsmatige symptomen van coke verslaving

Veranderingen in slaap- en eetpatronen, verlies van interesse in hobby’s en andere activiteiten, onverantwoord en bizar gedrag, geld lenen en stelen, voortzetting gebruik ondanks toenemende problemen.

Gevolgen van cocaïneverslaving

Cocaïneverslaving kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, hartaanval, longontsteking, hersenschade, neusperforatie, overdosis, depressie en psychose. Het kan ook leiden tot problemen op sociaal, emotioneel, financieel en legaal gebied, waaronder het verbreken van relaties, verlies van baan, criminaliteit en dakloosheid.

Hulp bij cocaïneverslaving – ambulante zorg bij Healthy Life Education center

Cocaïneverslaving is een ernstig gezondheidsprobleem dat veel invloed heeft op het leven van mensen. Het herstelproces is een continu proces en vereist inzet en toewijding, maar met de juiste hulp bij cocaïneverslaving en ondersteuning is herstel mogelijk. Healthy Life Education center biedt ambulante behandeling aan voor mensen die worstelen met verslaving. Het biedt vele voordelen, waaronder flexibiliteit, lagere kosten, meer ondersteuning van familie en vrienden, meer controle over behandeling, meer gelegenheid om de "echte wereld" te oefenen, meerdere behandelingsopties en een grotere kans op succes.

Hulpzoekenden die overwegen om zich aan te melden voor behandeling, zullen eerstens een intake-gesprek ondergaan en van daaruit wordt een individueel behandelplan opgesteld , waarin ruimte is voor gezinstherapie. Omdat één ieder een eigen verhaal heeft biedt Healthy Life Education center enkel en alleen een 1 op 1 behandeling aan (geen groepssessies) wat het bijkomende voordeel van anonimiteit inhoudt voor personen die omwille van hun functie gesteld zijn op absolute discretie. 

Het is wel belangrijk om te benadrukken dat een ambulante behandeling het meest geschikt is voor personen die kampen met een lichte of matige middelenstoornis. In sommige gevallen kan een residentiële opname behandeling vereist zijn. Healthy Life Education center is een herstelcentrum voor drugs, inclusief alcohol met op maat gemaakte programma’s die zijn toegesneden op elke individuele hulpzoekende.

Maak een afspraak om te stoppen met coke.

Veelgestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over een cocaïneverslaving en hoe wij bij Healthy Life Education center ermee omgaan.

Wat zijn de oorzaken van een cocaïneverslaving?

Een cocaïneverslaving kan verschillende oorzaken hebben, waaronder nieuwsgierigheid, stress, groepsdruk en een verlangen naar sensatie. Veel mensen beginnen met het gebruiken van cocaïne als een manier om te ontspannen of om stress te verlichten, maar dit kan snel uit de hand lopen en leiden tot verslaving.

Wat zijn de gevolgen van een cocaïneverslaving?

Cocaïneverslaving kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, waaronder hart- en vaatziekten, hartaanval, longontsteking, hersenschade, neusperforatie, overdosis, depressie en psychose. Het kan ook leiden tot problemen op sociaal, emotioneel, financieel en legaal gebied, waaronder het verbreken van relaties, verlies van baan, criminaliteit en dakloosheid.