Afkickkliniek Zuid-Afrika door Healthy Life Education center

Healthy Life Education: coaching bij verslaving, herstel, stress en burn out om je leven terug in balans te helpen.
Afkickkliniek Zuid Afrika

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Bij Healthy Life Education bieden we de mogelijkheid om te kiezen voor een ontwenning met ambulante zorg bij ons in België, ofwel voor een ontwenning met klinische behandeling in Zuid-Afrika. De afkickkliniek in Zuid-Afrika bevindt zich in een rustieke en rustige omgeving. Het traject verslavingszorg in Zuid-Afrika kan voor 2 of 3 maanden met inbegrip van nazorg in België door Healthy Life Education.

Maak een afspraak

Afkicken in Zuid-Afrika, voor wie?

Afkicken in Zuid-Afrika bij onze zuster partner met afkickkliniek in Zuid-Afrika, aldaar wordt door Healthy Life Education aangeboden indien blijkt dat er:

  • Reeds mislukte pogingen zijn geweest om te minderen of te stoppen

  • Vaker en in grotere hoeveelheden wordt gebruikt dan gepland

  • Voortdurend gebruik optreedt

  • Volledig controleverlies is op alle levensgebieden

  • Onthoudingsverschijnselen optreden

De meeste mensen die hulp zoeken bij alcoholverslaving en drugsverslaving, kiezen ervoor om dit alleen te delen met hun naasten. Ze streven naar volledige privacy en discretie, en dat is niet altijd mogelijk als je kiest voor lokale behandeling. Afkicken in Zuid-Afrika betekent dat je weg bent van collega's en vrienden. Je hoeft de reden van je reis naar een ander land niet bekend te maken en kunt je behandeling zonder nieuwsgierige blikken en vragen uitvoeren.

Ontwenning in het buitenland

Afkickkliniek Zuid-Afrika

De afkickkliniek in Zuid-Afrika bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving waar je je volledig kan focussen op je behandeling. De locatie heeft een heerlijk klimaat met temperaturen gemiddeld tussen de 17 graden (in juli) en 23 graden (in januari). De zon op je huid voelen heeft enorme voordelen voor je mentale en fysieke welzijn. Blootstelling aan zonlicht verbetert onder andere onze stemming, helpt ons om van een betere slaapkwaliteit te genieten en verlaagt onze bloeddruk.

Helen op een rustige plek

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Afkicken in Zuid-Afrika kan geschieden in goede omstandigheden. Vaak kan het weer een negatieve rol spelen in hoe we ons voelen en op onze stressniveau’s. In Zuid-Afrika heb je het voordeel van een zonnig en warm klimaat wat ten goede komt van je humeur en je herstel. Afkicken in Zuid-Afrika is echter geen vakantie, het is hard werken en niet te onderschatten. De afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt het voordeel dat je kan helen op een plek weg van alle drukte en hectiek.

Multidisciplinair team

Afkickkliniek Zuid-Afrika

In de afkickkliniek in Zuid-Afrika tref je een multidisciplinair team door passie gedreven om je de nodige persoonlijke zorgen te geven. De specialisten ter plaatse hebben veel ervaring met alcoholverslaving en drugsverslaving en begrijpen als geen ander wat je nodig hebt. Het team bestaat onder andere uit artsen, psychologen, verpleegkundigen, diverse coaches (yoga, fitness en vechtsporten) en ervaringsdeskundigen - counselors. Onze zusterpartner betrekt de familie bij de behandeling van de resident en voorziet een online video meeting per week. Bij de verslavingszorg in Zuid-Afrika krijg je de juiste ondersteuning. Je staat er niet alleen voor!

Verslavingszorg in Zuid-Afrika

Een opname in de afkickkliniek in Zuid-Afrika kan voor 2 of 3 maanden. Het is een intensief traject bestaande uit groep- en individuele therapie. Bij de verslavingszorg in Zuid-Afrika wordt naast het aanpakken van de verslaving ook veel aandacht besteed aan de oorzaken van de onderliggende problematiek.

Behandeling in Zuid-Afrika

Afkickkliniek Zuid-Afrika

De behandeling in Zuid-Afrika leert je o.a. terug omgaan met emoties en angsten wat erg confronterend kan zijn en daarom is er naast de therapiesessies (1 op 1 sessies met psychologen en counselors & groepstherapie) ook ruimte voor sport en ontspanning. Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van het zwembad, de gym, begeleid te gaan shoppen, te wandelen en excursies te maken. De afkickkliniek in Zuid-Afrika voorziet tevens in voldoende privacy en ruimte voor eenieder.

Behandeling in nazorg

Afkickkliniek Zuid-Afrika

Bij Healthy Life Education leggen we er de nadruk op dat bij terugkomst na het afkicken in Zuid-Afrika in de afkickkliniek in Zuid-Afrika, het aangewezen voorkomt een behandeling in nazorg te volgen. Wat je geleerd hebt in de afkickkliniek in Zuid-Afrika ga je nu uitvoeren in de praktijk. Een lange verslaving vraagt immers behoud en onderhoud van de opgedane kennis. Bij een behandeling overeengekomen met Healthy Life Education van 2 maanden bij onze zusterpartner in Zuid-Afrika heb je recht op 1,5 maand nazorg bij Healthy Life Education en bij een behandeling overeengekomen met Healthy Life Education van 3 maanden bij onze zusterpartner in Zuid-Afrika heb je recht op 2 maanden nazorg bij Healthy Life Education (inbegrepen in de vergoeding). Ons team staat voor je klaar om je re-integratie zo spoedig en vlot mogelijk te laten verlopen!

Afkickkliniek Zuid-Afrika
Afkicken in Zuid-Afrika
Verslavingszorg in Zuid Afrika
Verslavingszorg in Zuid-Afrika
Afkicken in Zuid-Afrika
Afkickkliniek Zuid-Afrika
Afkicken in Zuid-Afrika
Afkickkliniek Zuid-Afrika
Afkickkliniek Zuid Afrika

Veelgestelde vragen

Lees hier veel gestelde vragen over afkickkliniek Zuid-Afrika en hoe wij bij Healthy Life Education ermee omgaan.

Wat kost afkicken in Zuid-Afrika?

Afkicken in Zuid-Afrika heeft een prijskaartje. Je krijgt hier wel wat voor terug, namelijk een professionele begeleiding door een multidisciplinair team in een aangename omgeving waar je in alle privacy en mentale rust aan je herstel kan werken. De afkickkliniek in Zuid-Afrika kost minstens € 200 per dag inclusief de overnachtingen en 3 maaltijden per dag.

Hoe lang duurt opname afkickkliniek Zuid-Afrika?

De opname in de afkickkliniek in Zuid-Afrika duurt minstens 1 maand, de meeste hulpbehoevenden gaan voor een opname van 1, 2 of 3 maanden. Het is aangewezen om in nazorg te gaan wanneer je terug komt in de echte wereld om gefocused te blijven.

Healthy Life Education connecting people

Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt en dapper genoeg om het te vragen.

A journey of a thousand miles begins with a single step.

Lao Tzu