Afkicken in Zuid-Afrika / Afkickkliniek in Zuid-Afrika

Het ontwenningscentrum voor afkicken in Zuid-Afrika bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving waar je je volledig kan focussen op je behandeling.

Afkicken in Zuid-Afrika / afkickkliniek in Zuid-Afrika

Afkicken in Zuid-Afrika bij onze zuster partner aldaar wordt door Healthy Life Education aangeboden indien bij het intake gesprek blijkt dat een residentiële behandeling het meest aangewezen traject is.

De meeste mensen die hulp zoeken bij alcoholverslaving en drugsverslaving, kiezen ervoor om dit alleen te delen met hun naasten. Ze streven naar volledige privacy en discretie, en dat is niet altijd mogelijk als je kiest voor lokale behandeling. Afkicken in Zuid-Afrika betekent dat je weg bent van collega's en vrienden. Je hoeft de reden van je reis naar een ander land niet bekend te maken en kunt je behandeling zonder nieuwsgierige blikken en vragen uitvoeren.

Afkicken in Zuid-Afrika

De afkickkliniek in Zuid-Afrika bevindt zich in een prachtige landelijke omgeving waar je je volledig kan focussen op je behandeling. In de onmiddellijke nabijheid van natuurparken en mooie stranden. Het wordt niet voor niets de ‘Riviera van Zuid-Afrika’ genoemd. De locatie heeft een heerlijk klimaat met temperaturen gemiddeld tussen de 17 graden (in juli) en 23 graden (in januari). De zon op je huid voelen heeft enorme voordelen voor je mentale en fysieke welzijn. Blootstelling aan zonlicht verbetert onder andere onze stemming, helpt ons om van een betere slaapkwaliteit te genieten en verlaagt onze bloeddruk.

Afkicken in Zuid-Afrika kan geschieden in goede omstandigheden. Vaak kan het weer een negatieve rol spelen in hoe we ons voelen en op onze stressniveau’s. In Zuid-Afrika heb je het voordeel van een zonnig en warm klimaat wat ten goede komt van je humeur en je herstel. Afkicken in Zuid-Afrika is echter geen vakantie. , het is hard werken en niet te onderschatten. De afkickkliniek in Zuid-Afrika biedt het voordeel dat je kan helen op een plek weg van alle drukte en hectiek.

In de afkickkliniek in Zuid-Afrika tref je een multidisciplinair team door passie gedreven om je de nodige persoonlijke zorgen te geven. De specialisten ter plaatse hebben veel ervaring met alcoholverslaving en drugsverslaving en begrijpen als geen ander wat je nodig hebt. Het team bestaat onder andere uit artsen, psychologen, verpleegkundigen, coaches en ervaringsdeskundigen. Bij de ontwenning in het buitenland krijg je de juiste ondersteuning. Je staat er niet alleen voor!

Afkicken in Zuid-Afrika / behandeling in Zuid-Afrika

Een opname in de afkickkliniek in Zuid-Afrika duurt minstens 1 maand en maximaal 3 maanden. Het is een intensief traject bestaande uit groep- en individuele therapie. Bij het afkicken in Zuid-Afrika wordt naast het aanpakken van de verslaving ook veel aandacht besteed aan de oorzaken van de onderliggende problematiek.

De behandeling in Zuid-Afrika leert je o.a. terug omgaan met emoties en angsten wat erg confronterend kan zijn en daarom is er naast de therapiesessies (1 op 1 sessies met psychologen en counselors & groepstherapie) ook ruimte voor sport en ontspanning. Er is de mogelijkheid om gebruik te maken van het zwembad, de gym, begeleid te gaan shoppen, te wandelen en excursies te maken. De afkickkliniek in Zuid-Afrika voorziet tevens in voldoende privacy en ruimte voor éénieder.

Afkicken in Zuid-Afrika / terugvalpreventie in België

Bij Healthy Life Education leggen we er de nadruk op dat bij terugkomst na het afkicken in Zuid-Afrika in de afkickkliniek in Zuid-Afrika, het aangewezen voorkomt een behandeling in nazorg te volgen. Wat je geleerd hebt in de afkickkliniek in Zuid-Afrika ga je nu uitvoeren in de praktijk. Een lange verslaving vraagt immers behoud en onderhoud van de opgedane kennis. Ons team staat voor je klaar om je re-integratie zo spoedig en vlot mogelijk te laten verlopen!

Maak een afspraak

Healthy Life Education connecting people

Wees sterk genoeg om alleen te staan, slim genoeg om te weten wanneer je hulp nodig hebt en dapper genoeg om het te vragen.

Applaudisseer voor ons als we rennen, troost ons als we vallen, moedig ons aan als we herstellen

Edmund Burke